5. 6. 2017

Slovenski udeleženci na MMO, SMO in SMMT v letu 2017

Po izvedenih treh izbirnih testih in državnem tekmovanju iz matematike so bile izbrane ekipe za mednarodna matematična tekmovanja.

MMO 2017

Letošnja izvedba mednarodne matematične olimpijade (MMO) bo potekala od 12.7. do 23.7. v Rio de Janairu v Braziliji (prihod tekmovalcev je 16. 7.). Letos bodo slovenske barve na tekmovanju zastopali Luka Horjak in David Opalič iz I. gimnazije v Celju, Andraž Maier iz Gimnazije Jesenice, David Popović iz Gimnazije Bežigrad, Domen Vreš iz ŠC Ravne na Koroškem, Gimnazija, in Nejc Zajc iz ŠC Velenje, Gimnazija.

Pred tekmovanjem pa si bodo mladi upi ostrili ume še na skupnih pripravah s švicarsko ekipo. Priprave bodo potekale od 9.7. do 14.7. v Solothurnu v Švici, spoznavali pa bodo zahtevnejše teme in pa tudi reševali poskusne teste.

SMO 2017

Srednjeevropska matematična olimpijada (SMO) bo letos od 21. do 27. avgusta potekala v Vilni v Litvi. V letošnji slovenski ekipi bodo Marko Čmrlec in Ana Meta Dolinar iz Gimnazije Bežigrad, Luka Horjak in David Opalič iz I. gimnazije v Celju, Andraž Maier iz Gimnazije Jesenice in Nejc Zajc iz ŠC Velenje, Gimnazija.

Pred odhodom v Litvo bo naša ekipa odpotovala na Dunaja na skupne priprave z avstrijsko ekipo. Med drugim bodo tudi ekipno reševali poskusni test, saj je ekipni del tekmovanja SMO precejšnja posebnost med matematičnimi tekmovanji.

SMMT 2017

Slovenska ekipa se že od samega začetka udeležuje Sredozemskega mladinskega matematičnega tekmovanja (SMMT). Letošnja, že četrta, izvedba bo potekala od 19. do 22. julija v Rimu v Italiji. Tekmovanje je ekipnega značaja in poteka v angleščini. V Slovensko ekipo so se uvrstili Ana Meta Dolinar iz Gimnazije Bežigrad, Klara Drofenik iz I. gimnazije v Celju, Luka Jevšenak iz ŠC Velenje, Gimnazija in Miha Rajter iz II. gimanzije v Mariboru.