Bistroumi 2023

V soboto, 10. junija 2023, smo v Veliki predavalnici Ekonomske fakultete v Ljubljani podelili simbolične nagrade najuspešnejšim tekmovalkam in tekmovalcem na letošnjh selekcijskih in interesnih tekmovanjih v organizaciji DMFA Slovenije, obenem pa predstavili člane in članice ekip za mednarodna tekmovanja iz matematike, fizike, astronomije in ekonomije. Prisotne je najprej pozdravil dr. Primož Potočnik, predsednik DMFA Slovenije, nato pa jih je nagovoril dr. Darjo Felda, trenutni minister za vzgojo in izobraževanje RS, ki je bil med leti 1993 in 2001 tudi osebno izvajalec priprav in vodja slovenske ekipe za mednarodno matematično olimpijado.

Na odru so se najprej zvrstili nagrajenci državnih tekmovanj iz matematike za 8. in 9. razred OŠ ter 1. do 4. letnik SŠ ter trije najuspešnejši tekmovanja Diamantni kenguru za seštevek točk od 1. do 9. razreda. Sledila je podelitev nagrad Diamantna kresnička za najboljši seštevek točk od 1. do 7. razreda ter državnih tekmovanj iz fizike za OŠ in SŠ, astronomije za OŠ in SŠ, ekonomije za SŠ, ter razvedrilne matematike za 8. in 9. razred OŠ ter 1. do 4. letnik SŠ. Celoletne priprave in izbor ekip za Mednarodno olimpijado je predstavil Luka Horjak, tekmovanje IJSO in priprave zanj dr. Barbara Rovšek, izbor za fizikalno olimpijado dr. Simon Čopar, izbor za astronomsko Vid Kavčič, izbor za ekonomsko olimpijado pa dr. Tomaž Košir. Pri podeljevanju so sodelovali še člani tekmovalnih komisij in predstavniki DMFA Slovenije dr. Gregor Dolinar, dr. Saša Ziherl Dolenc, mag. Ciril Dominko, dr. Aleš Toman, dr. Mojca Istenič, dr. Izidor Hafner in dr. Boštjan Kuzman. Prireditev je spretno vodil televizijski športni novinar Tomaž Hudomalj, z glasbenimi točkami pa je navdušil tolkalni trio v sestavi Kristijan Kmet, Tine Lesta in Klemen Juvančič (mentor Jože Bogolin, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana).

Vsi povabljeni tekmovalci so na prireditvi prejeli simbolično nagrado - steklenico za vodo z vašim osebnim imenom. Če ste podelitev zamudili, lahko svojo steklenico do 14. julija prevzamete na recepciji Pedagoške fakultete v Ljubljani (receptorju povejte svoje ime). 

Več fotografij s prireditve lahko najdete v galeriji. Vsem tekmovalkam in tekmovalcem še enkrat čestitamo za njihove izjemne uspehe in jim želimo prijetne počitnice.

20230610_123358
Bistroumi 2023