Komisija za tekmovanje Mednarodni matematični Kenguru

Gregor Dolinar

Tajnik Komisije:

Gregor Dolinar

E-pošta: gregor.dolinar@fe.uni-lj.si

Prosimo Vas, da za vsa vprašanja v zvezi s tekmovanji uporabljate le elektronsko pošto, še prej pa preverite, ali ni morda odgovor na Vaše vprašanje že objavljen na naših spletnih straneh. Prosimo Vas tudi, da po elektronski pošti ne sprašujete o dosežkih na tekmovanjih, saj vam na ta način informacije ne bomo posredovali. Če ste geslo izgubili, se obrnite na vašega učitelja pri ustreznem predmetu.
21. 5. 2020

Kenguru za 1. triletje bo 28. maja 2020

Glavni namen tekmovanja Mednarodni matematični kenguru je popularizacija matematike. Učencem želimo približati matematiko z nalogami, ki so nekoliko izven okvirov učnih načrtov in so zato pri učencih zelo priljubljene. Ker verjamemo, da si veliko učencev želi sodelovati na tekmovanju tudi letos, smo se pri DMFA Slovenije odločili, da tudi v sedanjih razmerah organiziramo tekmovanje Mednarodni matematični kenguru za učence prve triade OŠ.

Tekmovanje za učence prvega triletja bo v četrtek, 28. 5. 2020. O morebitni izvedbi tekmovanja za druge razrede OŠ vas bomo obvestili v kratkem.

Vse ostalo glede tekmovanja ostaja enako, vključno s kriterijem, koliko učencev osvoji bronasto Vegovo priznanje, in s tradicionalnim darilcem za vse tekmovalce v prvem razredu OŠ.