Komisija za popularizacijo matematike v srednji šoli

Sandra Cigula

Tajnik Komisije:

Sandra Cigula

E-pošta: mass@dmfa.si

Prosimo Vas, da za vsa vprašanja v zvezi s tekmovanji uporabljate le elektronsko pošto, še prej pa preverite, ali ni morda odgovor na Vaše vprašanje že objavljen na naših spletnih straneh. Prosimo Vas tudi, da po elektronski pošti ne sprašujete o dosežkih na tekmovanjih, saj vam na ta način informacije ne bomo posredovali. Če ste geslo izgubili, se obrnite na vašega učitelja pri ustreznem predmetu.
4. 9. 2017

Izreden uspeh slovenske ekipe na 11. Srednjeevropski matematični olimpijadi

V Vilni v Litvi je od 21. do 27. avgusta potekala 11. Srednjeevropska matematična olimpijada. Slovenija se je tekmovanja udeležila z ekipo, ki so jo sestavljali Marko Čmrlec in Ana Meta Dolinar iz Gimnazije Bežigrad, Andraž Maier iz Gimnazije Jesenice, Luka Horjak in David Opalič iz I. Gimnazije v Celju ter Nejc Zajc iz ŠC Velenje, Gimnazija. Dijake sta na tekmovanje spremljala Jakob Jurij Snoj in Domen Vreš.

Letošnja ekipa je požela odličen uspeh - Luka Horjak in Nejc Zajc sta prejela srebrni medalji, David Opalič in Ana Meta Dolinar bronasti medalji, Marko Čmrlec in Andraž Maier pa pohvali. Poleg tega pa je tokrat naši ekipi prvič v zgodovini tekmovanja uspelo doseči tudi ekipno odličje - sicer z enakim številom točk kot prvouvrščena Poljska, vendar slabšim rezultatom po pravilih za izenačenje, so si priborili srebrno medaljo.

 IMG_0002

18. 8. 2017

4. Sredozemsko mladinsko matematično tekmovanje

V Rimu v Italiji je od 19. 7. do 22. 7. 2017 potekalo 4. Sredozemsko mladinsko matematično tekmovanje. Slovenska ekipa, ki so jo sestavljali Ana Meta Dolinar iz Gimnazije Bežigrad, Klara Drofenik iz I. gimnazije v Celju, Luka Jevšenak iz ŠC Velenje, Gimnazija in Miha Rajter iz II. gimnazije Maribor v spremstvu Jakoba Jurija Snoja. Na tem tekmovanju, kjer se tekmuje ekipno v angleškem jeziku, je med petnajstimi sodelujočimi državami slovenska ekipa osvojila odlično tretje mesto.