20. 6. 2021

5. Evropska fizikalna olimpijada poteka na daljavo

V soboto in nedeljo, 19. in 20. junija 2021 se je 5+1 dijak med bolj ali manj natančno 9.00 in 14.00 razbijajoč si glavo sklanjal nad bele liste na rumenih mizah na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V soboto so reševali teoretične naloge, v nedeljo pa dve eksperimentalni nalogi. Teoretične so bile kot običajno in se spodobi za Evropsko fizikalno olimpijado -- kratke, jedrnate in še kar zaguljene, eksperimentalni pa sta bili simulaciji. 

Na fotografiji vidimo, kako se Vid v soboto muči s teoretičnimi nalogami. Malico je že vso snedel, hidriran je primerno. Eksperimentalni nalogi sta njega in ostale pričakali v nedeljo. 

Zdaj čakamo le še rezultate.

V ekipo se je uvrstilo 5 dijakov, po prvem delu tekme prav dobre volje; na fotografiji z leve: Lev Podbregar, ŠC Celje, Gimnazija Lava; Vid Kavčič, Gimnazija Bežigrad, Ljubljana, Simon Bukovšek, Gimnazija Kranj; Vito Levstik, II. gimnazija Maribor in Jaka Vrhovnik, I. gimnazija v Celju. Kot gost (ker ni slovenski državljan in ker trenutno pravila tujcem sodelovanja v slovenski ekipi ne dovoljujejo) se je olimpijade udeležil še Alexander Gaydukov z Gimnazije Koper (prvi z desne).