Boštjan Kuzman, 14. 3. 2022

Matematika združuje - mednarodni dan matematike 2022

Čestitka in vabilo k sodelovanju na likovnem natečaju

MaZdruzuje

Letošnji Mednarodni dan matematike 14. marec 2022 poteka pod sloganom "Matematika združuje". Tudi letos se bomo pri DMFA Slovenije pridružili mednarodnemu praznovanju z izvedbo likovnega natečaja, na katerem bomo tokrat iskali najlepšo in najbolj domiselno matematično tablo, kot jo bodo popisali in porisali učenci in učenke v osnovnih in srednjih šolah.

Naloga: V tednu ob Mednarodnem dnevu matematike šolsko tablo v vaši učilnici popišite in porišite s poljubno matematično vsebino v duhu slogana "Matematika združuje". Pri tem lahko uporabite vso svojo domišljijo in likovne spretnosti - matematika ne združuje le števil, geometrije in logike, ampak tudi ljudi različnih starosti, jezikov, verstev in drugih prepričanj, različna znanstvena in umetniška področja ter različne šolske predmete, različne poklice, različne pisave, in podobno. Natečaj je namenjen skupinam učencev in učenk osnovnih in srednjih šol v naslednjih kategorijah:

  • Kategorija OŠ1 (1.-3. razred): Razredni izdelek 
  • Kategorija OŠ2 (4.-6. razred): Razredni izdelek
  • Kategorija OŠ3 (7.-9. razred): Razredni izdelek ali izdelek skupine vsaj 5 učencev istega razreda.
  • Kategorija SŠ (vsi letniki): Razredni izdelek ali izdelek skupine vsaj 3 učencev iste šole.

Pri razrednem izdelku naj sodeluje celoten razred, mlajšim lahko pomagajo učitelji. Posamezna šola lahko na natečaj prijavi največ 3 izdelke. 

Oddaja izdelkov: Vašo tablo fotografirajte v primerni kvaliteti (ustrezno osvetljeno in obrezano). Fotografijo skupaj s podatki o avtorjih boste oddali v elektronski obliki najkasneje do 21. marca 2022 preko spletnega obrazca, ki bo aktiven od 14. do 21. marca 2022.

Strokovna komisija pri DMFA Slovenije bo med oddanimi izdelki izbrala nekaj najzanimivejših in jih nagradila s poliedrskimi kompleti in drugimi simboličnimi darili, ki jih bomo predvidoma podelili na prireditvi Bistroumi 2022 junija v Ljubljani. Kontaktni naslov za morebitna dodatna vprašanja je matematicnidan@gmail.com

Toplo vabljeni k sodelovanju!

 

V imenu komisije pripravil dr. Boštjan Kuzman

 

Mathematics Unites