29. 6. 2022

Ducat izbranih

Na druge priprave za IJSO 2022, ki bodo konec avgusta v Trenti, bomo povabili te učenke in učence, ki so se z najboljšimi rezultati na prvem izbirnem testu uvrstili v 2. krog: y'=y (eksponentna torej), Ne Jožeta!!! (kdo je Jože?), DOMENjeZAKON (se strinjamo), MaKe BiFi, 2+2=5 (aja?), 11012007 (nekdo ima rojstni dan), hiphop321 (nekdo pleše), lesen stol (je pred tabo), 3095031, MPKM123, PM080908 in wiki.

To so, po abecedi, Jan Bavdek (9. razred, OŠ Jakoba Aljaža Kranj), Tifani Bergel (9. razred, OŠ 16. decembra, Mojstrana), Maj Bombek (9. razred, OŠ Tabor I Maribor), Martin Alojz Flisar (9. razred, OŠ Prežihovega Voranca, Ljubljana), Blaž Gašperlin (9. razred, OŠ Franceta Prešerna Kranj), Lara Kodermac (9. razred, OŠ Spodnja Šiška, Ljubljana), Izadora Kopač (8. razred, OŠ Žiri), Erika Košuta Robba (9. razred, Osnovna šola Danile Kumar), Rok Lavrič (8. razred, OŠ Toneta Pavčka, Mirna Peč), Anže Markovič (9. razred, OŠ Milana Šuštaršiča, Ljubljana), Primož Markovič (8. razred, OŠ Milana Šuštaršiča, Ljubljana) in Svit Miklavčič (9. razred, OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja, Ljubljana).

Med 12 izbranimi so 1 osmošolka in 2 osmošolca, 4 dekleta in 8 fantov, 4 lanski osmošolci, ki so se v drugi krog uvrstili že lani (vsi lanski osmošolci v drugem krogu), 4 Gorenjci, 1 Štajerec, 1 Dolenjec in 6 Ljubljančanov.

Prve priprave so za večino udeležencev potekale v živo na Pedagoški fakulteti in Biotehniški fakulteti UL, za nekaj učencev pa po zoomu. Ob tem se zahvaljujemo Inštitutu Jožef Stefan, ki nam je posodil opremo za zoom prenos; imenitno HD kamero in mikrofon. 

Sodelovanje Slovenije na IJSO je skupni projekt DMFA Slovenije in ZOTKS.