Predstavitve

Andreja Gomboc
Fakulteta za naravoslovje Univerze v Novi Gorici

Andreja Gomboc je redna profesorica za astronomijo na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novi Gorici. Raziskuje izbruhe sevanja gama, ki so najmočnejše eksplozije v vesolju, in plimsko raztrganje zvezd v bližini črnih lukenj. Ker želi širiti radovednost in znanje o vesolju, v prostem času ureja spletni Portal v vesolje (www.portalvvesolje.si) in je predsednica državne tekmovalne komisije pri tekmovanju v znanju astronomije.


Melita Hajdinjak
Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Melita Hajdinjak je leta 2006 doktorirala s področja elektrotehnike (umetni inteligentni sistemi), leta 2012 pa še s področja matematike (modeliranje podatkovnih zbirk). Zaposlena je kot docentka za področje matematike na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja z inteligentnimi sistemi, matematičnim modeliranjem in tehniško statistiko. Leta 2011 je prejela Vidmarjevo nagrado Fakultete za elektrotehniko za celovito in uspešno pedagoško delo kot asistentka, leta 2013 pa je prejela Svečano listino Univerze v Ljubljani za izjemne pedagoške in raziskovalne dosežke.


Marjeta Kramar Fijavž
Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani

Marjeta Kramar Fijavž je doktorirala iz matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Zaposlena je na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, kjer predava matematične predmete in sodeluje na različnih področjih inženirskih raziskav (npr. matematično modeliranje in optimizacija prometnega toka ali vodovodnih omrežij). Dopolnino je zaposlena tudi na Inštitutu za matematiko, fiziko in mehaniko, kjer se ukvarja s funkcionalno analizo, teorijo operatorjev (predvsem operatorskih polgrup) in linearno algebro. Je poročena in ima dva otroka.


Marjeta Krajnc
Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani

Marjeta Krajnc je zaposlena na Fakulteti za matematiko in fiziko, oddelek za matematiko, kjer predava večinoma predmete s področja numerične matematike. Diplomirala je leta 2002, doktorirala pa leta 2008 z disertacijo 'Geometrijska interpolacija z ravninskimi parametričnimi polinomskimi krivuljami'. Do danes je bila mentorica pri enem doktoratu, štirih magisterijih, devetnajstih diplomskih seminarjih in desetih diplomah (star program). Pri enem doktoratu je sodelovala kot somentorica. Na raziskovalnem področju se ukvarja s problemi, ki sodijo na področje numerične analize in računalniško podprtega geometrijskega oblikovanja. Natančneje, ukvarja se z geometrijsko interpolacijo s krivuljami in ploskvami, PH krivuljami, konstrukcijo gibanj togih teles, zlepki nad triangulacijami, itd. Objavljenih ima več kot trideset člankov. Je tudi skrbnica magistrskega študijskega programa Finančne matematike.


Anja Petković
Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani

Anja Petković se raziskovalno ukvarja s področjem matematične logike, teorije tipov in dokazovalnih pomočnikov, ki je na stičišču matematike in teoretičnega računalništva. Skupaj z raziskovalno ekipo razvija dokazovalni pomočnik Andromeda. Prepoznate jo lahko tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija, kjer zastavlja matematične uganke. Povezava na osebno spletno stran: https://anjapetkovic.com/