Didaktične igrače

DMFA Slovenije vsako leto pokloni didaktične igrače najmlajšim tekmovalcem - udeležencem tekmovanja Mednarodni matematični kenguru v prvem razredu OŠ.

Opisi didaktičnih igrač

Kengu vozli
Igračo sestavlja 16 ploščic, iz katerih lahko oblikujete prepletene poti, ki so podane na priloženem listu izzivov (modri, rdeči). Na voljo sta kompleta v modri in rdeči barvi, ki sta sestavljena iz ploščic enakih oblik. Z obema kompletoma skupaj je možno oblikovai še daljše poti, ki so tudi opisane na priloženem listu izzivov. Za lažje sestavljanje vam priporočamo, da natisnete igralno ploščo v pravi velikosti (PDF).
Kengu križci-krožci
To je igra za dva igralca. Igralca izmenoma polagata karte na igralno ploščo. Vsak igralec najprej obrne eno nasprotnikovo karto, nato pa položi svojo karto. Zmaga tisti, ki prvi postavi tri svoje karte v vrsto, da je na vseh treh vidna ista barva, in tega v naslednji potezi nasprotnik ne more spremeniti. V kompletu je igralna plošča, 8 dvostranskih kart s križcem in 8 dvostranskih kart s krožcem.
Kengučrv 27
Igračo sestavlja 27 med seboj povezanih lesenih kock, iz katerih lahko oblikujete različne figure. Povezane kocke je možno zložiti v kocko 3 x 3 x 3. Na voljo so 4 barvne kombinacije, poimenovane po barvi krajiščnih kock.
Magična kocka
Magična kocka 2×2×2 je pravzaprav poenostavljena verzija Rubikove kocke, le da so tu gradniki asimetrični. Poleg običajne večbarvne kocke sta na voljo še zlata in srebrna enobarvna kocka, ki zaradi enobarvnosti predstavljata malo večji izziv pri sestavljanju.
Kengumino
Igračo sestavlja 12 ploščic iz penaste gume, iz katerih lahko oblikujete različne figure, ki so opisane na priloženem listu izzivov.
Kengučrv
Igračo sestavlja 20 med seboj povezanih kock, iz katerih lahko oblikujete različne figure, ki so opisane na priloženem listu izzivov. Na voljo so 4 barvne kombinacije, poimenovane po barvi krajiščnih kock (rdeča, modra, zelena, rumena). Iztegnjeni črv je dolg 26.6 cm.
Vesela kocka
V kompletu je 6 kosov - mejnih ploskev kocke iz penaste gume, ki jih je potrebno zložiti v kocko z robom dolžine 4 cm. Iz več kompletov je možno sestaviti večjo kocko ali druga telesa. Vseh šest kompletov različnih barv je tudi vsebinsko različnih (tj. drugačen izsek), po težavnosti pa med njimi ni kakšnih posebnih razlik.
Kengukača
Igračo sestavlja 20 med seboj povezanih prizm, iz katerih lahko oblikujete različne figure, ki so opisane na priloženem listu izzivov. Iztegnjena kača je dolga 33 cm.
Kenguvijuge
Igračo sestavlja 10 vijug, ki jih je potrebno položiti v igralno polje 5.5 x 5.5 cm. Nekaj začetnih vijug je že položenih, kot je opisano na priloženem listu izzivov.
Kengučlenik
Igračo sestavlja 20 med seboj spojenih enakokrakih pravokotnih trikotnikov, iz katerih lahko oblikujete različne figure, ki so opisane na priloženem listu izzivov. Kengučlenik, zložen v najenostavneši Pentomino, je dolg 19.5 cm.
Kenguru ravnilo
Fleksibilno ravnilo debeline 0.5 mm z merilom 20 cm in poštevanko do 9 x 9.

Cenik

Artikel Opis Cena (z DDV)
Didaktična igrača Katerakoli igrača iz kataloga (razen ravnila). 2,50 EUR
Kenguru ravnilo Kenguru ravnilo 1,50 EUR
Obdelava naročila V ceno obdelave naročila je vključen tudi strošek pošiljanja po Sloveniji po navadni pošti ne glede na količino igrač. Naročilo bo obdelano v sedmih delovnih dnevih od prejetega plačila. 3,00 EUR

Postopek nakupa s plačilom na TRR

  • Najprej na naši spletni strani izberete želene didaktične igrače.
  • Izberite način plačila Nakazilo na TRR in pritisnite na gumb . Seveda pred tem ne pozabite izpolniti vseh podatkov o naročniku.
  • Če je bilo naročilo uspešno sprejeto, boste na zaslonu videli napis Naročilo je bilo uspešno sprejeto., po elektronski pošti pa boste prejeli ponudbo/predračun.

    Uspešno sprejeto naročilo še ne pomeni, da je bilo naša odposlana e-pošta tudi uspešno sprejeta na Vašem e-poštnem naslovu. Če e-pošte ne boste prejeli v doglednem času, preverite Vaš poštni predal neželene pošte ali pa poskusite naročilo ponovno oddati, po možnosti z drugim e-poštnim naslovom.

  • Ponudba za plačilo preko TRR je veljavna 7 dni. Prosimo, da pri plačilu nadvse skrbno prepišete sklicno številko, sicer plačila ne bomo mogli povezati z naročilom.
  • Po prejetem plačilu na naš transakcijski račun (in obdelavi v računovodstvu) Vam bomo najkasneje v enem tednu po pošti poslali didaktične igrače in račun.