Spletno reševanje nalog s preteklih tekmovanj

Na tej spletni strani se lahko preiskusite v reševanju nalog z nekaterih izmed preteklih tekmovanj Mednarodni matematični kenguru. Reševanje ni časovno omejeno, priporočamo pa, da si za reševanje namenite toliko časa, kot je predvideno za posamezno tekmovalno skupino. Priporočamo, da preverite pravilnost odgovorov šele takrat, ko ste z reševanjem v celoti zaključili.

Naloge rešujete tako, da v zadnjem stolpcu v spustnem seznamu, ki se nahaja desno ob vsaki nalogi, izberete pravilni odgovor, nato pa kliknete na gumb , ki se nahaja na dnu strani. Če nekatere naloge (še) ne znate rešiti ali pa v svoj odgovor niste prepričani, odgovora raje ne označite. Ob preverjanju pravilnosti vam sistem ne bo razkril, kateri odgovor je pravi in se boste lahko k tej nalogi vrnili kasneje.

Izberite tekmovalno skupino:
#Naloga Pravilni
odgovor
1
Vid bi rad zapolnil luknjo v sestavljanki (glej sliko). Kateri kos mora Vid vstaviti v luknjo?
(A)
(B)
(C)
(D)
(E)
2
V računalniški igrici so 3 leteče puščice in 9 pritrjenih balonov (glej sliko).
Ko puščica zadene balon, balon poči in puščica leti dalje v isti smeri. Koliko balonov bodo zadele vse 3 leteče puščice skupaj?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
(E) 6
3
V mestu Guru sta 2 parka. V večjem parku prebiva več kengurujev kot v manjšem (glej sliko).
Koliko več kengurujev je v večjem parku kot v manjšem?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
(E) 6
4
Ana je narisala 5 pikapolonic (glej sliko). Nato je s črto povezala vse narisane pikapolonice. Najprej je narisala črto od pikapolonice z 1 piko do pikapolonice z 2 pikama, nato je črto nadaljevala do pikapolonice s 3 pikami, pa do pikapolonice s 4 pikami in še do pikapolonice s 5 pikami.
Katero črto je lahko narisala Ana?
(A)
(B)
(C)
(D)
(E)
5
Petra je kroge na listu papirja pobarvala s temno barvo (glej sliko). Nato je Peter kroge prebarval s svetlo barvo, preostanek lista pa s temno barvo. Katera slika je Petrova?
(A)
(B)
(C)
(D)
(E)
6
V izložbi trgovine Čiračara so 4 igrače s cenami (glej sliko). Hana bo kupila 2 različni igrači iz izložbe.
Največ koliko evrov bo porabila?
(A) 3
(B) 7
(C) 10
(D) 12
(E) 14
7
Meta je iz papirja izrezala nekaj enakih zvezd s 4 kraki (glej levo sliko) in jih nato vse zlepila skupaj (glej desno sliko).
Najmanj koliko zvezd je Meta izrezala in zlepila skupaj?
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
(E) 9