Arhiv novic

1. 8. 2022

Izjemen uspeh slovenskih dijakov na Mednarodni ekonomski olimpijadi

Ekipa slovenskih dijakov je na 5. Mednarodni ekonomski olimpijadi dosegla izjemen ekipni uspeh. Zasedli so izjemno 6. mesto za ekipami ZDA, Brazilije, Kanade, Kitajske in Rusije. Skupaj je sodelovalo 43 ekip. V slovenski ekipi so bili dijaki Špela Gačnik, Jakob Grmek, Manca Mursa, Benjamin Nahtigal in Luka Ponikvar. Prvi štirje so dobili bronaste medalje, Luka Ponikvar pa je dosegel srebrno medaljo.

Tekmovanje je sestavljeno iz treh delov: individualnih tekmovanj iz ekonomije in iz finančne pismenosti, ter iz skupinskega tekmovanja v pripravi študije poslovnega primera. V tekmovanju iz finančne pismenosti se je posebej izkazala Špela Gačnik, ki je dosegla posebno priznanje v tej kategoriji. V ekipnem tekmovanju iz študije poslovnega primera pa je slovenska ekipa dosegla odlično 4. mesto. Vodji ekipe sta bila Tanja Istenič z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Tomaž Košir s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. V pripravah ekipe so sodelovali tudi Aleš Toman, Damjana Kokol Bukovšek in Darija Aleksić z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Tekmovanje je bilo organizirano na daljavo. Organizatorji so bili iz Šanghaja na Kitajskem. Nekatere evropske ekipe, med njimi tudi slovenska, pa so se zbrale v kraju Sirince blizu Izmirja v Turčiji. Slovenija je letos prvič sodelovala na tem tekmovanju, zato je uspeh še toliko prestižnejši. Priprave na tekmovanje in udeležbo so finančno podprli: podjetji GEN-I in Abelium, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, ter obe matični fakulteti vodij ekipe.

12. 7. 2022

Mednarodna ekonomska olimpijada

Pozdravljeni!

 

Na pobudo Švice se bomo nekatere evropske ekipe, udeleženke Mednarodne ekonomske olimpijade, zbrale na kampusu v kraju Sirinçe pri Izmirju v Turčiji. Samo tekmovanje pa bo potekalo na daljavo in bo vodeno s strani kitajskih organizatorjev.

 

Udeležbo na srečanju v Turčiji nam omogoča finančna podpora podjetij Abelium in GEN-I, ter štipendija Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije.

 

Tomaž Košir

___________________________________________

 

 

 

25. 5. 2022

Slovenska ekipa za Mednarodno ekonomsko olimpijado določena

Spoštovani!

 

V petek 13. maja 2022 ja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani potekalo izbirno tekmovanje za slovensko ekipo na Mednarodni ekonomski olimpijadi. V ekipo so se uvrstili:

Špela Gačnik z Gimnazije Bežigrad,

Jakob Grmek s Škofijske gimnazije Vipava,

Manca Mursa z Gimnazije Bežigrad,

Benjamin Nahtigal z Gimnazije Bežigrad in

Luka Ponikvar s Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, Ljubljana.

Vsem iskreno čestitamo in jim želimo uspešno sodelovanje na olimpijadi. Ta bo potekala od 26. julija do 1. avgusta 2022 na daljavo. Organizirata jo SKT Education Group in univerza Xi’an Jiaotong-Liverpool University iz Šanghaja na Kitajskem. Sponzor priprav slovenske ekipe je podjetje GEN-I.

 

Lep pozdrav

Tomaž Košir

31. 3. 2022

Sodelovanje na mednarodni ekonomski olimpijadi

Spoštovani!

 

Z veseljem sporočamo, da je bila Slovenija sprejeta med udeleženke Mednarodne ekonomske olimpijade v letu 2022. Olimpijado bo organizirala Kitajska, potekala pa bo od 26. 7. do 1. 8. 2022 na daljavo.

 

Na izbirno tekmovanje za določitev slovenskih udeležencev se bo uvrstilo po 7 najboljših tekmovalcev iz vsake od obeh tekmovalnih skupin na državnem tekmovanju iz ekonomije. Priprave za udeležence izbirnega tekmovanja bo vodila doc. dr. Tanja Istenič z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Potekale bodo na daljavo, preko Zoom povezave, in sicer v petek, 15. aprila in v petek, 6. maja, med 17. in 19. uro. Zoom povezava za priprave je:


Topic: Mednarodna ekonomska olimpijada - priprave
Join Zoom Meeting https://uni-lj-si.zoom.us/j/94667759888
Meeting ID: 946 6775 9888

 

Izbirno tekmovanje bo potekalo v petek, 13. maja 2022, s pričetkom ob 14.00, v predavalnici P-019 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Opis dostopa do fakultete najdete na tem naslovu. Zbor tekmovalcev je ob 13.45 na recepciji fakultete.

 

Priprave izbrane ekipe 5 dijakov, ki bodo predstavljali Slovenijo na Mednarodni ekonomski olimpijadi, bodo potekale od 4. do 7. julija 2022 v CŠOD Rak, Rakov Škocjan 2, Cerknica. Sponzor priprav je podjetje GEN-I.

 

Vodji slovenske ekipe na Mednarodni ekonomski olimpijadi bosta Tomaž Košir s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in Tanja Istenič z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

 

Lep pozdrav,

Tomaž Košir