Mednarodna matematična tekmovanja

Opisana so samo tekmovanja, ki se jih bodo naši tekmovalci predvidoma udeležili v tekočem šolskem letu.

Mednarodna matematična olimpijada

Mednarodna matematična olimpijada bo potekala od 16. do 26. septembra 2020 v virtualni obliki. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja. Na tekmovanje se uvrsti najboljših šest tekmovalcev v skladu z merili izbora.

Srednjeevropska matematična olimpijada

Srednjeevropska matematična olimpijada bo predvidoma potekala avgusta ali septembra virtualno. Na tekmovanje se uvrsti najboljših šest tekmovalcev v skladu z merili izbora.

Evropska dekliška matematična olimpijada

Evropska dekliška matematična olimpijada bo potekala od 15. do 21. aprila 2020 na Nizozemskem. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja. Na tekmovanje se uvrstijo najboljše štiri tekmovalke v skladu z merili izbora.

Romunski matematični Master

Romunski matematični Master bo potekal od 26. februarja do 2. marca 2020 v Romuniji. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja. Na tekmovanje se uvrstijo najboljši štirje tekmovalci v skladu z merili izbora.

Tekmovanje mest

Tekmovanje mest je tekmovanje, ki se izvaja v mnogih državah po vsem svetu. Poteka v jesenskem in spomladanskem delu, naloge pa so za nižje in višje letnike različne. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja oziroma na prevedeni strani. Udeleženci celoletnih priprav so na Tekmovanje mest avtomatično vabljeni, zaradi same izvedbe tekmovanja pa je potrebno udeležbo potrditi.

  • Jesenski del:
    predvidoma oktobra ali novembra
  • Spomladanski del:
    predvidoma marca ali aprila

Tistim, ki se bodo na tekmovanje prijavili, a se tekmovanja ne bodo udeležili, bomo izstavili račun za nastale stroške (malica, gradiva, morebitna prenočitev).

Evropsko matematično tekmovanje

Evropsko matematično tekmovanje je tekmovanje, ki se izvaja v nekaterih evropskih državah. Deli se na kategorijo za nižje letnike ter kategorijo za višje letnike. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja. Udeleženci celoletnih priprav so na tekmovanje avtomatično vabljeni, zaradi same izvedbe tekmovanja pa je potrebno udeležbo potrditi.

Tistim, ki se bodo na tekmovanje prijavili, a se tekmovanja ne bodo udeležili, bomo izstavili račun za nastale stroške (malica, gradiva).

Sredozemsko matematično tekmovanje

Sredozemsko matematično tekmovanje je tekmovanje, ki se izvaja v nekaterih sredozemskih državah. Na tekmovanju sodelujejo le dijaki, ki jih izbere Komisija v skladu z merili izbora.

predvidoma maja ali junija

Tistim, ki se bodo na tekmovanje prijavili, a se tekmovanja ne bodo udeležili, bomo izstavili račun za nastale stroške (malica, gradiva).

Sredozemsko mladinsko matematično tekmovanje

Sredozemsko mladinsko matematično tekmovanje je letos zaradi aktualnih razmer odpovedano.