Komisija za tekmovanje v znanju astronomije

Andrej Guštin

Tajnik Komisije:

Andrej Guštin

E-pošta: astronom.tek@gmail.com

Prosimo Vas, da za vsa vprašanja v zvezi s tekmovanji uporabljate le elektronsko pošto, še prej pa preverite, ali ni morda odgovor na Vaše vprašanje že objavljen na naših spletnih straneh. Prosimo Vas tudi, da po elektronski pošti ne sprašujete o dosežkih na tekmovanjih, saj vam na ta način informacije ne bomo posredovali. Če ste geslo izgubili, se obrnite na vašega učitelja pri ustreznem predmetu.
4. 9. 2017

Uspešen nastop naših mladih astronomov na 3. astronomskem tekmovanju treh dežel

Na Sljemenu nad Zagrebom je med 30. avgustom in 1. septembrom potekalo 3. astronomsko tekmovanje treh dežel, ki se ga udeležujejo olimpijske ekipe Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Naše vrste so tokrat zastopali člani letošnje ekipe srednješolcev za Mednarodno olimpijado iz astronomije in astrofizike Rok Kovač, Marko Čmrlec, Luka Govedič, Urban Ogrinec, Aleksej Jurca in kot rezerva Zala Potočnik.
Aleksej je na tekmovanju zmagal, Luka pa je zasedel tretje mesto. Tudi drugi člani ekipe so se dobro odrezali in z ekipno nalogo zasedli drugo mesto. Tokrat sta jih kot vodji ekipe spremljala Andrej Guštin in Krištof Skok. Vsem udeležencem čestitamo!