3. 7. 2023

Prvi izbirni test za IJSO 2023 in prva dvanajsterica

V soboto 1. julija 2023 je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, po zaključenem prvem tednu intenzivnih priprav, potekal še prvi izbirni test. Preizkusa, ki je trajal 180 minut brez odmora in so ga sestavljali 3 testi (iz biologije, kemije in fizike) se je udeležilo 48 učenk in učencev: v ožji izbor se je uvrstil/a natančno vsak/a 4.

To so učenke in učenci, ki se bodo konec avgusta zbrali v Trenti; podobno, kot lani; in sodelovali na drugem tednu priprav: Izadora Kopač z OŠ Žiri, Primož Markovič z OŠ Milana Šuštaršiča Ljubljana, Aleksander Jotanović z OŠ Podzemelj, Daša Pajor z OŠ Vodice, Niko Habinc z OŠ Oskarja Kovačiča Ljubljana, Lea Hrvatin z OŠ Vič, Andraž Čadež z OŠ Šmartno pod Šmarno goro, Rok Lavrič z OŠ Toneta Pavčka Mirna peč, Matic Zimic z OŠ Franca Rozmana Staneta Ljubljana, Maj Abbas Jokhadar z OŠ Karla Destovnika Kajuha Ljubljana, Pavel Kandus z OŠ Kolezija, Tine Šalamon z OŠ III Murska Sobota in Hana Kreže z OŠ Ledina Ljubljana.  

Med prvo dvanajsterico so 4 osmošolci in 4 dekleta, pa tudi učenec, ki smo ga na priprave povabili, ker je dosegel odličen rezultat na letošnjem državnem tekmovanju v znanju biologije Proteus. Veliko jih je iz Ljubljane ali bližnje okolice, a med njimi sta tudi 2 Gorenjki, 1 Belokranjec in 1 Prekmurec.

Sodelovanje Slovenije na IJSO je skupni projekt DMFA Slovenije in ZOTKS.

BR