Igranje z matematiko ob Mednarodnem dnevu matematike 2024

Vabilo k sodelovanju na natečaju - podaljšan rok za oddajo prispevkov

Spoštovani učitelji, mentorji, učenci in dijaki!

Nabiralnik za vaše izdelke na temo Igranje z matematiko bo odprt še do 5. aprila. Vse, ki nam svojih izdelkov še niste poslali, ponovno toplo vabimo k sodelovanju. Tema, ki jo je letos razpisalo Mednarodno matematično združenje IMU od Mednarodnem dnevu matematike, je Igranje z matematiko in vabimo vas, da nam pošljete svoje izdelke, ki so povezani z matematiko in z igranjem. Veseli bomo prispevkov v obliki posnetkov kratkih skečev, glasbenih in plesnih točk, družabnih in računalniških iger z matematično tematiko, ali likovnih izdelkov, ki kakorkoli povezujejo matematiko in igranje.

Tudi letošnji natečaj je namenjen skupinam učencev in učenk osnovnih in srednjih šol, veseli pa bomo tudi prispevkov iz vrtcev. Posamezna šola lahko na natečaj prispeva največ 3 prispevke. Video posnetki skečev in glasbenih ali plesnih točk naj po dolžini ne presegajo 3 minute, igre (računalniške ali družabne) pa naj bodo v obliki enega pdf dokumenta  in  opremljene s slikami,  opisom in navodili za igranje. 

Strokovna komisija pri DMFA Slovenije bo med oddanimi izdelki izbrala nekaj najlepših, najbolj domiselnih ali najbolj zabavnih in jih nagradila s simboličnimi darili. Kontaktni naslov za morebitna dodatna vprašanja je matematicnidan@dmfa.si.

 

Želimo vam, veliko ustvarjalnega navdiha in veselja in pa predvsem obilico matematično obarvane zabave. 

Toplo vabljeni k sodelovanju!