Komisija za popularizacijo fizike v srednji šoli

Jurij Bajc

Tajnik Komisije:

Jurij Bajc

E-pošta: fiss@dmfa.si

Prosimo Vas, da za vsa vprašanja v zvezi s tekmovanji uporabljate le elektronsko pošto, še prej pa preverite, ali ni morda odgovor na Vaše vprašanje že objavljen na naših spletnih straneh. Prosimo Vas tudi, da po elektronski pošti ne sprašujete o dosežkih na tekmovanjih, saj vam na ta način informacije ne bomo posredovali. Če ste geslo izgubili, se obrnite na vašega učitelja pri ustreznem predmetu.
6. 5. 2022

Poletna šola astronomije GoChille

Univerza v Novi Gorici je objavila razpis za poletno šolo astronomije. Povzemamo besedilo.

Te zanima vesolje? Kako astronomi in astronomke raziskujejo eksoplanete, meglice in kopice, galaksije in vesoljske eksplozije? Letos poleti lahko tudi ti raziskuješ vesolje, obogatiš svoje znanje o njem in odkriješ nekatere njegove skrivnosti.

Na poletni šoli GoChile boš pod strokovnim mentorskim vodstvom opazoval_a astronomska telesa s prvim slovenskim teleskopom v Čilu in spoznal_a metode raziskovalnega dela. Ob tem boš izbrusil_a svoje mojstrstvo v astronomskih opazovanjih, obdelavi podatkov in predstavitvi rezultatov.

V sproščenem vzdušju bomo ob druženju, sprehodih in športnih aktivnostih klepetali o znanosti, vesolju in sploh vsem. Program poletne šole bo upošteval predznanje in zanimanje udeležencev in udeleženk, dobrodošli tudi začetniki in začetnice. Poletna šola (program, prenočišče, prehrana) je za udeležence brezplačna!

Kdaj: 26. do 31. avgust
Kje: Hiša mladih Ajdovščina
Za koga: za dijakinje in dijake
Prijave zbiramo do 30. junija 2022.
Obiščite: https://tinyurl.com/ung-gochile

30. 3. 2022

6. EuPhO

Between May 20 and May 24, 2022, Ljubljana will host the 6th European Physics Olympiad (EuPhO)

Link to the 6th EuPhO web pagehttp://www.eupho2022.si 

30. 3. 2022

6. EuPhO

Med 20. in 24. majem 2022 bo v Ljubljani potekala 6. Evropska fizikalna olimpijada, 6th European Physics Olympiad, EuPhO.

Povezava na spletno stran olimpijadehttp://www.eupho2022.si 

16. 3. 2022

Konferenca GIREP poleti 2022 v Ljubljani

Med 4. in 8. julijem 2022 bo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani potekala mednarodna konferenca GIREP, ki je ena največjih konferenc fizikalnega izobraževanja v Evropi. Učitelji ste vabljeni, da se je udeležite. To je odlična priložnost, da se seznanite z zadnjimi dogajanji na področju fizikalnega izobraževanja in se pogovorite s svetovnimi strokovnjaki na tem področju. Vse informacije dobite na spletni strani konference.

Še posebej ste vabljeni, da se konference udeležite s prispevkom. Gotovo se je marsikdo izmed vas ukvarjal s čim, kar bi bilo udeležencem konference zanimivo. Rok za oddajo povzetka je 31. marec 2022. Uradni jezik konference je angleščina.

8. 3. 2022

Bojkot 52. Mednarodne fizikalne olimpijade 2022

Julija 2022 naj bi se v Minsku v Belorusiji odvijala 52. Mednarodna fizikalna olimpijada (IPhO 2022).

Odločili smo se, da na olimpijadi letos ne bomo sodelovali.