Mednarodna matematična tekmovanja

Opisana so samo tekmovanja, ki se jih bodo naši tekmovalci predvidoma udeležili v tekočem šolskem letu.

Mednarodna matematična olimpijada

Mednarodna matematična olimpijada bo potekala od 2. do 13. julija 2023 na Japonskem. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja. Na tekmovanje se uvrsti najboljših šest tekmovalcev v skladu z merili izbora.

Srednjeevropska matematična olimpijada

Srednjeevropska matematična olimpijada bo predvidoma potekala avgusta ali septembra na Slovaškem. Na tekmovanje se uvrsti najboljših šest tekmovalcev v skladu z merili izbora.

Evropska dekliška matematična olimpijada

Evropska dekliška matematična olimpijada bo potekala od 13. do 19. aprila 2023 v Sloveniji. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja. Na tekmovanje se uvrstijo najboljše štiri tekmovalke v skladu z merili izbora.

Romunski matematični Master

Romunski matematični Master predvidoma od 27. februarja do 4. marca 2023 v Romuniji. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja. Na tekmovanje se uvrstijo najboljši štirje tekmovalci v skladu z merili izbora.

Tekmovanje mest

Tekmovanje mest je tekmovanje, ki se izvaja v mnogih državah po vsem svetu. Poteka v jesenskem in spomladanskem delu, naloge pa so za nižje in višje letnike različne. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja oziroma na prevedeni strani. Udeleženci celoletnih priprav so na Tekmovanje mest avtomatično vabljeni, zaradi same izvedbe tekmovanja pa je potrebno udeležbo potrditi.

  • Jesenski del:
    predvidoma oktobra ali novembra
  • Spomladanski del:
    predvidoma marca ali aprila

Tistim, ki se bodo na tekmovanje prijavili, a se tekmovanja ne bodo udeležili, bomo izstavili račun za nastale stroške (malica, gradiva, morebitna prenočitev).

Evropsko matematično tekmovanje

Evropsko matematično tekmovanje je tekmovanje, ki se izvaja v nekaterih evropskih državah. Deli se na kategorijo za nižje letnike ter kategorijo za višje letnike. Več informacij lahko najdete na uradni strani tekmovanja. Udeleženci celoletnih priprav so na tekmovanje avtomatično vabljeni, zaradi same izvedbe tekmovanja pa je potrebno udeležbo potrditi.

Tistim, ki se bodo na tekmovanje prijavili, a se tekmovanja ne bodo udeležili, bomo izstavili račun za nastale stroške (malica, gradiva).

Sredozemsko matematično tekmovanje

Sredozemsko matematično tekmovanje je tekmovanje, ki se izvaja v nekaterih sredozemskih državah. Na tekmovanju sodelujejo le dijaki, ki jih izbere Komisija v skladu z merili izbora.

predvidoma maja ali junija

Tistim, ki se bodo na tekmovanje prijavili, a se tekmovanja ne bodo udeležili, bomo izstavili račun za nastale stroške (malica, gradiva).

Sredozemsko mladinsko matematično tekmovanje

Sredozemsko mladinsko matematično tekmovanje bo predvidoma potekalo julija 2023 v Italiji. Na tekmovanje se uvrstijo najboljši štirje tekmovalci v skladu z merili izbora.